Tips voor de bruiloft, bruidsreportage, trouwreportage, en party’s.

Neem een ceremoniemeester of weddingplanner

Trouwen duurt vaak maar 1 dag en er gebeurt heel veel op deze bijzonder dag. Jullie  willen je kunnen richten op elkaar en op de gasten. Het is onhandig als jullie ook nog het aanspreek punt zijn voor de gasten, de trouwlocatie, en de catering. Een ceremoniemeester of weddingplanner neemt deze taken van je over. Het is zijn taak om het aanspreekpunt van iedereen te zijn en de praktische zaken uit handen te nemen zodat jullie alleen maar Ja ik wil hoeven te zeggen op de dag.

Maak een draaiboek van je trouwdag

Ga samen met jullie ceremoniemeester door de planning van de bruiloft heen. Probeer alles ruim in te plannen. Dit scheelt een hoop stress op de dag zelf. Uiteraard kan ik jullie hier ook in bijstaan. Belangrijk is dat de trouwfotograaf ook precies weet wat wanneer gaat plaatsvinden.

Trouwreportage of bruidsreportage 

Veel bruidsparen kiezen ervoor om ergens op de dag een trouwreportage of bruidsreportage te maken. Het is belangrijk te weten dat dit minimaal wel een uur in beslag neemt, reiskosten naar de reportage locatie niet meegerekend. Hoe meer tijd, hoe meer ontspannen dit verloopt en hoe mooier het eindresultaat. Jullie kunnen er ook voor kiezen dit gedeelte over te slaan.

Foto journalistieke documentaire achtige trouwreportage

Bij een foto journalistieke bruidsreportage wordt de dag vastgelegd zoals deze plaatsvindt.  De foto’s vertellen het verhaal van de dag zoals deze is beleefd. Niet alleen door het bruidspaar maar ook de beleving van de gasten terugkomt in de reportage. Als bruidspaar kan je niet overal bijzijn en het is leuk om te zien hoe de gasten jouw bijzondere dag beleefd hebben.

Portret & geposeerde foto’s 

Op de trouwdag zelf een half uurtje u om enkele geposeerde foto’s van hen samen te maken. In of bij de  trouwlocatie, feestlocatie, thuis  of onderweg ernaar toe

Belangrijke personen 

Als bruidsfotograaf vind ik het handig om te weten wie de belangrijkste personen op jullie bruiloft zijn. Ik zorg er dan voor dat zij zeker een paar keer op de foto staan. Het werkt goed om een document te maken voor de fotograaf met hierin foto’s van de personen met de naam erbij.

Groepsfoto’s

Willen jullie groepsfoto’s? Bepaal dan van tevoren met wie en zorg ervoor dat er niet teveel groepsfoto’s gemaakt moeten worden, het kost nog veel tijd. Maak van tevoren een lijst met wie jullie op de foto willen en geef deze ook door aan de ceremoniemeester, zodat hij of zij hierbij kan helpen.

Locatie fotoshoot

Willen jullie een fotoshoot, bedenk dan van tevoren welke plekken jullie mooi vinden voor een fotoreportage. Helaas is het in Nederland niet altijd prachtig weer en moeten we er ook rekening mee houden dat het kan hozen van de lucht. Denk dus ook aan een alternatief voor binnen. Uiteraard denk ik graag met jullie mee. Denk bijvoorbeeld  aan tuincentra, dierentuin, verlaten loods, leuk restaurant, grand cafe, museum, treinstation etc. Neem een grote paraplu mee, het liefst in een kleur die bij de bruiloft past of een hele felle kleur.

Ik wens jullie een hele fijne dag die  mede dank zijn mijn foto’s lang in in herinnering bijven.